Розпад цією «унікальної команди» почався вже через пів року після початку царювання Віктора Андрійовича. Першим дзвіночком стало звільнення з посади прем`єра Юлії Тимошенко і звинувачення її в нечесних оборудках.

Далі в 2006 на парламентських виборах відбувались гострі суперечки між БЮТ і НУ, Юлія Володимирівна характеризувала НУ, як чемодан без ручки – нести важко, кинути жалко. В результаті цім силам двома різними потоками знову вдалось попасти в Верховну Раду, але про створення коаліції між собою їм так і не вдалося домовитись. Була створена коаліція між ПР, СПУ и КПУ, яка в результаті деструктивної діяльності Юлії Тимошенко і її фракції, проіснувала недовго і в 2007 році були спровоковані позачергові вибори в ВРУ.

Як результат цих виборів знову в парламент потрапили представники помаранчевих сил, але створена ними після багатоденних зусиль коаліція знову виявилась недієздатною і існує тільки на бумазі, в 2008 році вона майже розпалась, але була переформатована з участю Блока Литвина.

Партія «Наша Україна» спочатку була перетворена в об’єднання НУНС, коли до неї приєдналась «Народна самооборона Луценко. На сьогоднішній день вона перетворилась на конгломерат із 10 партій, кожна з яких має свого лідера і підтримує протилежних кандидатів. В народі цей новоутвір носить влучне ім`я Скунси, так як смороду від них багато, а дій ніяких.

Нарешті, апофігеєм всієї цієї політичної бездіяльності виявилось висунення в 2010 році шістьох окремих кандидатів, від єдиної колись політичної сили –

В. Ющенко, Ю.Тимошенко, А.Яценюк, А.Гриценко і О.Тягнибок, Ю.Костенко. Абсолютно різні за ідеологією, від націонал-консерватизму до солідаризму, лібералізму, ура-патріотизму і націонал-соціалізму.

Кожен з кандидатів поливає дерьмом своїх колишніх соратників, витягуючи назовні купи брудної білизни свого конкурента. Звучать звинувачення в корупції, державній зраді, злодійстві, та багато інших. Колишні друзі перетворились в запеклих ворогів і готові зжерти друг друга, як павуки в банці.

 

В мене виникає ряд запитань до прихильників кожного з цих кандидатів:

1.     Як ви пояснюєте свою підтримку одного з них, якщо раніше вони виступали єдиною політичною силою і декларували єдині задачі, ні одна з яких не була виконана до кінця?

2.     Як можна довірити долю держави людям, які нездатні створити і працювати в одній команді, і в яких взагалі не існує ніякої команди, бачення спільного майбутнього держави?

3.     Як можна довірити країну людям, яких звинувачують в корупції, державній зраді, нацизмі, злодійстві, розкраданні державних коштів, розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, перетворенні країни на дві антагоністичні частини?

Популярные статьи сейчас

Зеленский собрал совещание по ситуации в Днепропетровской области

Спрос на опыт: украинские работодатели предлагают пенсионерам зарплаты до 12 000 гривен

Изменения в счетах за газ: Нафтогаз обратился к украинцам с важной информацией

Поляки могут столкнуться с серьезной проблемой из-за мобилизации в Украине: в чем причина

Показать еще

4.     Як можна довірити долю держави невдахам, які за 5 років перетворили могутню колись країну в руїну і колонію заходу?

5.     Як можна консолідувати різноманітні політичні сили в інтересах держави?

Віталій Скороходов для «Хвилі»